Historikk Bolkan Trans Namsos AS

Bolkan Trans Namsos AS har røtter tilbake til 1918. Da startet Håkon Bolkan (som var oldefar til dagens eier) med hest og vogn. De to første hestene ble kjøpt av et tysk sirkus, hestene het Knoll og Tott. Det viste seg at de fungerte dårlig i gatene, da de begynte å utføre sirkuskunster når de hørte musikk.


Han kjøpte sin første bil i 1934. 
Fra sist på 50-tallet drev firmaet med transport av sement, ved og melkekjøring i nærområdet rundt Namsos samt transport med buss for blant annet Riksteateret.
I 1975 ble Vognmann H. Bolkan AS stiftet.
 
Etter hvert ble det kjøpt inn biler for langtransport og det ble satt opp biler som kjørte fast til Oslo og Trondheim. Lastene bestod mye av meieriprodukter fra Namsos.

På slutten av 60-tallet og først på 70-tallet, begynte man å kjøre betongelementer og stålprodukter. Det har vært og er fortsatt en stor del av vår virksomhet.

I 1994 ble Bolkan Trans Namsos AS stiftet med Stig Arild Bolkan som eier.
Firmaet startet da med to biler og har vokst gradvis. I dag har vi 8 trekkvogner, 20 hengere og ca 60 containerflak. Vi er for tiden 10 fast ansatte samt noen vikarer.

1. september 2013 ble avdelingen på Hønefoss utskilt og opprettet eget firma, Bolkan Trans Hønefoss AS. 8 trekkvogner og 14 hengere samt 9 ansatte ble med over i det nye firmaet. Stig Arild Bolkan sitter som daglig leder i det nye firmaet som holder til på området til Spenncon Hønefoss.

Vårt hovedkontor ligger på industriområdet på Verdal, men vi har også kontor på Namsos. Våre største kunder er Tank Management AS og Overhalla Betongbygg AS.

Levert av  
mangadexmangadex